Inbraak Huis ter Heide

Een opengebroken binnendeur

In de vroege ochtend van vrijdag 19 augustus heeft de politie twee inbrekers gearresteerd in het hoofdkantoor van het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten. Gelukkig was de politie snel ter plaatse dankzij het goede alarmsysteem. 

‘Ik werd om vijf uur door de politie gebeld’, zegt ds. Wim Altink, voorzitter. Er is niets meegenomen, maar helaas is er wel materiële schade aan het gebouw, een monumentaal pand. De inbrekers lieten zich niet makkelijk vangen en hadden zich verschanst op de zolder. Ze vielen, waardoor ze klem kwamen te zitten tussen twee muren. Er moest er een wand worden doorgebroken om hen te kunnen bevrijden en arresteren.

De brandweer assisteerde de politie bij de operatie. Om te voorkomen dat de inbrekers zouden ontsnappen werd een hoogwerker ingezet. Uiteindelijk zijn zij met een warmtecamera gevonden. Ook zette de politie een helicopter in om te voorkomen dat de inbrekers er ongezien vandoor zouden gaan.

Ds. Altink: ‘Van zeer dichtbij heb ik vannacht gezien hoe

Doorgebroken muur

Doorgebroken muur

professioneel de politie en brandweer hebben gewerkt om uiteindelijk de daders op te pakken. Ik wil hen daarvoor van harte bedanken.’

Ook laat het Landelijk Kantoor weten de daders vrijwel meteen te hebben vergeven en voor hen te bidden. Ze zijn van harte welkom om een dienst in een van de kerkgemeenten bij te wonen, mits ze beloven gebruik te maken van de voordeur; tijdens openingstijden.

Delen:

4 reacties op “Inbraak landelijk kantoor

 1. Funmi Oladejo op zegt:

  Glory be to God that nobody was injured.
  I pray that God will reach this fellows.
  I am sure He is trying to reach them.

  I wish you all a Blessed Sabbath.

 2. Dulcinéa and Yaira op zegt:

  Wie met de Heer speelt, kan nooit overwinnen, maar toch krijgen ze altijd God’s genade!! Amém!!

 3. Patricia Harreman-de winter op zegt:

  Zo moet je zelfs met medemensen omgaan die helemaal niets met het geloof op hebben of die vijandgezind zijn. Benader ze net zoals je je vrienden zou benaderen. Eerst vriendelijk uitnodigen en als het geloofsijs gebroken is dan kun je ze de mogelijkheid geven dat ze wat meer interesse voor het geloof gaan tonen.

Plaats een reactie