inspiratiedag_missiethailand (Large)‘Ik was even in Nederland – fantastisch om al deze lieve mensen weer te zien en hun betrokkenheid en warmte bij het werk in Thailand van zo dichtbij te ervaren. De techniek werkte dankzij sublieme technici goed mee – en zelfs het genot van de Thaise maaltijd door de creatieve kokkin kreeg ik via enthousiaste berichten mee. ’  Zo omschreef Daniëlle Koning de haar indruk van de Inspiratiedag Missie Thailand die de Thuisfront Commissie organiseerde.

Mooie mensen met mooie verhalen ontmoetten op zondag 9 maart samen op het landgoed Oud Zandbergen om andere donateurs, contactpersonen en vrijwilligers van het zendingsproject Missie Thailand. Maar het hoogtepunt van de dag waren de Skype-momenten met Daniëlle. Bezoekers kregen de gelegenheid om haar vragen te stellen en de zendeling aan te moedigen. Daniëlle vertelde over de zegeningen en uitdagingen die ze in haar eerste jaar in Thailand beleefde.

Ik was zo vol van de dag dat ik nog uren wakker lag

inspiratiedag_missiethailand3 (Large)

De dag bestond niet alleen uit Skypen met Daniëlle. Jarius Martis interviewde Thaise taaldocent Ae van Driel. Na afloop van het interview gaf zij een getuigenis over haar persoonlijke keuzes om Jezus te volgen. Even inspirerend waren de motieven van Saskia Bergmans om donateur van het project te zijn. Deze student gaf het financiële extraatje dat ze van haar ouders kreeg op aan Missie Thailand, zodat het evangelie kan worden gedeeld. Ook nam ds. Henk Koning de bezoekers mee op zijn reis naar het spiritueel tolerante land door middel van een fotopresentatie.  

Later gaf Daniëlle aan dat ze ‘zo vol van de dag was’ dat ze ‘nog uren wakker lag, nagenietend van deze bijzondere ontmoeting. Heel ver weg – maar even heel dichtbij!’

inspiratiedag_missiethailand2 (Large)

Daniëlle zal acht tot twaalf jaar in Thailand verblijven om daar Thaise studenten bekend te maken met het evangelie. Ze sloot zich daartoe aan bij Adventist Frontier Missions (AFM). Meer informatie over Daniëlle en haar werk is te vinden op www.missiethailand.nl.

De Thuisfront Commissie hoopt in 2015 eenzelfde soort dag te organiseren. Daar bent ook u van harte voor uitgenodigd. Als u vragen heeft, kunt u ze hier stellen.

Tekst met dank aan Meity Bodenstaff

Delen:

Plaats een reactie