Sinds 2012 draait E Oasis een huisgroep in Schiedam met een kerngroep van vijftien personen. E Oasis, het kleine zusje van de gemeente Delft-Alivio, streeft ernaar een echte community church te zijn om zo waarde toe te voegen voor de bewoners van Schiedam.

E oasis streeft ernaar een community church te zijn

Kerngroepleden spelen wekelijks domino met Antilliaanse mannen in een wijkcentrum en iedere vierde woensdag van de maand houdt de groep een thema-avond over relevante onderwerpen. Voorbeelden hiervan zijn opvoeding, gezondheid, prostaatkanker en andere actuele onderwerpen. Er zijn ook luchtiger activiteiten: pizza’s bakken, kerststukken maken en cup cakes versieren.

Op de bijeenkomsten wordt altijd eerst gebeden, waarna de activiteit of lezing volgt. Na afloop wordt er domino gespeeld en samen gegeten. De opkomst varieert tussen de twintig en dertig bezoekers per avond.

Iedere vierde sabbat (zaterdag) van de maand houdt E Oasis een dienst. De eerste doopdienst vond plaats op 19 oktober 2013 met twee dopelingen.

Delen:

Plaats een reactie