penningmeesters-trainingsdag2Op 16 maart 2014 zat De Kapel van Huis ter Heide vol met penningmeesters: 35 in totaal. Daarmee was de trainingsdag voor nieuwe penningmeesters een geslaagde bijeenkomst. De penningmeester heeft een belangrijke taak in het bestuur van de lokale gemeente. Istrahel Schorea, Penningmeester op het Landelijk Kantoor: ‘Het is heel belangrijk dat penningmeesters goed toegerust worden, en daar willen we heel graag bij ondersteunen.’

Zowel Schorea als ervaren penningmeester Henny Noordhoek namen het woord. Onderwerpen die aan bod kwamen, waren onder andere de rol van de penningmeester in de gemeente, de activiteiten van de penningmeester en de overige activiteiten die bij het vak komen kijken. ‘De reacties waren zeer positief,’ aldus Schorea, ‘en we willen dit zeker vaker organiseren.’

Het was goed om te zien dat de penningmeesters elkaar ook kunnen ondersteunen in hun werk. Dat ze van die mogelijkheid gebruik maken, kwam duidelijk naar voren tijdens de trainingsdag.

Delen:

Plaats een reactie