Op een prachtige zondag zaten om en nabij de tweehonderd mensen binnen in Vianen. Allemaal leden van de Adventkerk, velen van wie een bestuurlijke functie in hun lokale gemeente of church plant bekleden. De aanwezigen beoordeelden de Leidersdag van 9 maart gemiddeld met een 7,4. Velen omschreven de dag als nuttig en inspirerend. ‘Ga zo door,’ schreef één deelnemer op het evaluatieformulier, ‘waarbij ik u Gods zegen toewens in de voorbereiding.’

‘Bijzonder bemoedigend om met al deze mensen de Leidersdag te beleven. God zegent de kerk.’

De Leidersdag stond in het teken van het verslag dat het Algemeen Kerkbestuur (AK) uitbracht over het onderzoek naar het functioneren van het districtenstelsel dat de Nederlandse Adventkerk momenteel hanteert. Het AK is tot de conclusie gekomen dat het huidige districtenstelsel niet optimaal functioneert. Het ledental is onevenredig verdeeld en het is nodig dat de communicatielijn tussen het Landelijk Kantoor en de lokale gemeenten wordt versterkt. Het stelsel schiet daarin tekort.

In de ochtend presenteerde het Dagelijks Bestuur de plannen voor het bestuursmodel van de lokale gemeenten. ’s Middags vertelde dr. David Trim, hoofd van het Office of Archives, Statistics and Research van de wereldkerk, over de resultaten van zijn onderzoek. Hij bestudeerde hoe adventisten in verschillende landen naar bepaalde stellingen keken, en reist nu Europa door om over zijn onderzoek te vertellen.

Wim Altink, Voorzitter: ‘Bijzonder bemoedigend om samen met al deze deelnemers de Leidersdag te beleven. God zegent de kerk met optimisme, dienstbaarheid en levenskwaliteit. Met zijn Geest blijven we samen groeien.’

Op het verzoek van velen zijn de presentaties van de dag hier te downloaden. Gedetailleerder uitleg van de plannen is op dezelfde pagina te vinden.

Delen:

1 Reactie “Terugblik Leidersdag

  1. Henk van Rijn, archivaris Ned. Unie op zegt:

    Dokter Trim gooit alle leden uit alle continenten op een hoop.
    Dat is uit het oogpunt van de zendingswetenschap niet verantwoord.
    De meeste leden van onze wereldwijde kerk wonen niet in Europa, Australie en de VS., maar in Zuid Amerika, Afrika en Azie, waar een magisch wereldbeeld de dienst uitmaakt.

    Henk van Rijn, zendingswetenschapper

Plaats een reactie