Het kerkgebouw van adventgemeente Den Haag zit vol. De kerk is afgeladen met bezoekers aan het jeugdcongres ‘The Battlefield: Find Your Hero!’ Er zitten ongeveer vierhonderd deelnemers in de zaal. Een groot aantal van hen ging in de ochtend de straat op voor ‘impact’. Er was zó veel enthousiasme dat niet iedereen meekon. Maar dat was in de ochtend, en nu zijn ze hier.

Ds. Dejan Stojkovic is voor het congres uit Engeland overgekomen. Zelf is hij Departementshoofd Jeugd bij de Adventkerk in Zuid-Engeland en de zaal hangt aan zijn lippen als hij twee korte overdenkingen Tom en Dejanhoudt. Ds. Tom de Bruin, Algemeen Secretaris, vertaalt. ‘Ga die kerk uit en wees een ware superheld van Jezus,’ concludeert Stojkovic. Overdenkingen en muziek wisselen elkaar af. Praiseband ‘Overflow’ verzorgt het muzikale gedeelte van de dag.

Er is ook aandacht voor ‘Heroes the Game’. Ds. Sam Gungaloo, die eerder die dag actief was voor de sabbat sofa, staat op het podium om uit te leggen hoe de app werkt. Heroes is een spel dat gebaseerd is op personages uit de Bijbel. Binnen zestig seconden moet je zoveel mogelijk vragen over die helden uit de bijbel beantwoorden. De Nederlandstalige app is nog niet helemaal klaar, maar een paar jeugdleden mogen alvast de betaversie testen. Voor wie daar niet op wil wachten: je kunt altijd de taalinstellingen van je telefoon naar het Engels veranderen, dan kun je het spel moeiteloos spelen.

Download de app voor de iPhone alvast hier. Een Android-versie zal later dit jaar verschijnen

‘Ga die kerk uit en wees een ware superheld van Jezus’

’s Avonds transformeert het kerkgebouw tot bioscoop. De hele zaal ruikt naar popcorn, want er staan twee heuse popcornmachines. De rode loper is letterlijk uitgerold voor de Europese première van The Record Keeper, een film gebaseerd op het boek De Grote Strijd van Ellen G. White. Voor de vertoning van de film is er een live-verbinding met de director, Jason Satterlund. In de zaal zitten ook zes mensen die op de uitnodigingen van een impact-groep zijn afgekomen. Zij gaan naar huis met een exemplaar van De Grote Strijd.

Reacties op The Record Keeper zijn wisselend, maar reacties op de organisatie van het Jeugdcongres zijn allemaal positief. ‘Ik moet jullie bedanken! Het programma was super, jullie hebben echt goed gepresteerd,’ aldus een deelnemer. ‘Het was echt heel leuk,’ laat een ander weten. De zaal loopt langzaam leeg als iedereen weer op huis aangaat.

Foto’s volgen zo snel mogelijk! Lees hier het verslag van het eerste deel van het Jeugdcongres.

Delen:

1 Reactie “Wees een superheld van Jezus

  1. Pinkback: Wilt u even uitrusten? | Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten

Plaats een reactie