Op dinsdag 17 februari rondden pastoraal werkers Jolanda Krikken- van Drongelen en Miranda Broekhuis de cursus Adventtheologie met goed gevolg af.

Ds. Jurriën den Hollander, Departementshoofd Persoonlijke Ontwikkeling, verzorgde de cursus. ‘Pastoraal medewerkers moeten goed onderlegd zijn,’ zegt ds. Den Hollander, ‘want als pastoraal werker mag je theologische vragen verwachten. Ook word je geregeld gevraagd om te preken en heb je er in deze functie veel voordeel van om je theologisch denken te oefenen.’ 

De cursus die de pastoraal werkers volgden is gebaseerd op Het Rijk van God, een boek van Richard Rice. Dit boek biedt een overzicht van wat zevendedagsadventisten geloven, ook ten opzichte van andere christenen. In plaats van zijn cursisten het boek helemaal door te lezen, maakte ds. Den Hollander veel gebruik van discussie. Zo was het een actief denkproces en maakten Krikken – Van Drongelen en Broekhuis zich de stof helemaal eigen. Dat is een felicitatie zeker waard.

In het komende nummer van @vent is een interview met Broekhuis te lezen.

Delen:

Plaats een reactie