De ADRA Contactdag van zondag 2 februari met als thema collecteren verliep op rolletjes. Met ruim veertig deelnemers was het een succesvolle dag.

Vanzelfsprekend waren voorzitter Herman Jillings en directeur Geert Hendriks aanwezig. Naast het voorstellen van de nieuwe werknemers –Christa Breure voor fondsenwerving en Judith Hillaert voor communicatie – blikte de groep onder leiding van Hendriks terug op het afgelopen jaar. Noodhulp, voedselprojecten, water- en sanitatieprojecten en de wederopbouw van een school op Haïti passeerden de revue.

Gastspreker Bea Caniëls, vrijwilligerscoördinator bij de Hartstichting, deelde haar kennis over het onderwerp van de dag. Haar tip om meer collectanten te werven: gebruik je netwerk! Vraag mensen in drie staten van hun eigen wijk te collecteren en zoek mensen die in wijken wonen waar nog geen collectanten zijn. Caniëls benadrukte vooral dat collecteren het leukste vrijwilligerswerk is. Het kost maar één avond, de meeste mensen geven graag en je ziet direct resultaat van je werk.

Enthousiast, en volledig op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van collecteren, splitste de groep zich op voor een brainstorm sessie. Hun ideeën zijn ontzettend waardevol voor ADRA, en de medewerkers gaan er zeker mee aan de slag. De dag werd afgesloten met een evaluatie met een gemiddelde van 8,2! Met deze opsteker gaat ADRA weer vol goede moed het nieuwe jaar in.

Delen:

Plaats een reactie