In het eerste weekend van februari maakten zeven predikanten van de belgian pastoral tour 2014 ex-preszo.jpg (Large)Adventkerk in België een ronde door Nederland. Het doel van hun reis? Een bezoek aan acht nieuwe gemeenten en projecten voor gemeentestichting.  Ds. Rudy Dingjan, Departementshoofd Gemeentestichting in zowel Nederland als België, organiseerde de reis.

Het mooiste van het weekend was de indruk die het op de deelnemers achterliet, zegt ds. Dingjan. Zijn Belgische collega’s, die onderling Engels als voertaal gebruiken, zeiden bij het afscheid veelvuldig ‘inspiring’ (inspirerend). Ds. Chris Bultinck, predikant in West-Vlaanderen, verwoordde het als volgt: ‘Ik vond het heel bijzonder om de verschillende gemeentestichtende projecten te zien. Dit is heel wat anders dan gewoon van horen zeggen of er over te lezen.’ Later dit jaar worden gemeenteleden uit België ook in staat gesteld eenzelfde trip te maken.

belgian pastoral tour 2014 focus.jpgHet bezoek ging langs gemeenten X-presso (Rotterdam) en Uniek (Utrecht) en de teams van Het Middelpunt (Purmerend), Focus (Arnhem), Speranza (Lelystad), Amsterdam Noord, E Oasis (Schiedam) en Bijbel op Schoot (Dordrecht).

Delen:

Plaats een reactie