Penningmeester Istrahel Schorea verwelkomde op 26 januari zijn nieuwe Audit Team op het Landelijk Kantoor. Het team zal hem assisteren bij de controle van de financiële administratie in de lokale gemeenten. Ds. Wim Altink, voorzitter, verzorgde de inleiding en praatte over transparantie als kernwaarde binnen het audit team 26012014kerkgenootschap.

Hans van Westrhenen, lid van het Algemeen Kerkbestuur, hield een presentatie over de aangescherpte eisen voor onze status van Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI.) Hier krijgen zowel het Landelijk Kantoor als de lokale gemeente mee te maken. Door de ANBI-status zijn giften aan de kerk fiscaal aftrekbaar.

Tijdens de vergadering besprak Schorea de elementen van de audit, een lijst van 28 aandachtspunten. Het Audit Team bestaat uit betrokken en financieel vakkundige adventisten en zal in de komende twee jaar alle adventgemeenten in Nederland van een audit voorzien. Het team rapporteert aan de Penningmeester.

Delen:

Plaats een reactie