nbg

Afgelopen dinsdag had ik een bijzondere dag. Ik was op visite in Haarlem bij het Nederlands Bijbelgenootschap. Een beetje uit het niets kreeg ik een uitnodiging van dr. Rieuwerd Buitenwerf, hij is de directeur van het Bijbelgenootschap. Dat was al supergaaf, want hij is ook bij Leiden gepromoveerd, en zijn boek over de Sibillijnse Orakelen heb ik gelezen toen ik bezig was met promoveren.

In de mail stond of ik interesse had om me kandidaat te stellen voor hun ledenraad: 31 leden van het Bijbelgenootschap vormen een soort raad van toezicht. Ze vergaderen om de financiën en jaarverslag goed te keuren, beleid vast te stellen en nog wat andere dingen.

Tom de Bruin-2220-2

Ik in een soort AK maar dan van het Bijbelgenootschap? Ik kon amper geloven wat ik las, en antwoordde dat ik dat geweldig zou vinden!

Dus dinsdag, in Haarlem, op visite. Kennismaken met het bestuur, uitleg krijgen van het Bijbelgenootschap, een beetje rondkijken in het gebouw, en nog een formaliteit of twee. Dan de hamvraag:

‘Bent u lid van het Bijbelgenootschap?’

‘Uh, nee, nog niet. Snel maar doen, toch?’

En dan als laatst nog een foto laten maken voor hun publicaties (zie hiernaast). En nu is alles geregeld: ik word binnenkort voorgesteld als kandidaatlid van de ledenraad. Hopen dat dat maar een formaliteit is.

Wordt vervolgd!

Delen:

4 reacties op “Ik & het NBG

 1. Henk van Rijn, archivaris Ned. Unie op zegt:

  Super Tom!
  Als er een kerk is die aangesloten moet zijn bij het NBG dan is het wel de Adventkerk.
  Mhg.
  Henk van Rijn

 2. Martin op zegt:

  Cool! Lijkt me geheel in lijn met onze ecclesiologie … Daar zijn we deze week toch wel weer in bevestigd… 🙂

 3. Pinkback: Zo. En nu officieel | Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten

Plaats een reactie