De preekcursus die begin januari in Rotterdam van start ging, loopt enorm goed. Op dinsdag 14 preekcursus r'dam noord (Medium)januari mocht ds. Jurriën den Hollander, die de cursus als departementshoofd Persoonlijke Ontwikkeling verzorgt, wel 38 cursisten verwelkomen. Het onderwerp van de les was Markus 10:46-52 met als overkoepelende vraag hoe je van die tekst een preek kunt maken.

Ds. den Hollander gaf aan dat je altijd begint met minstens 50 vragen te stellen. Dat lijkt erg veel, maar het duurde niet lang voor de cursisten een lijst van 50 vragen over de tekst hadden opgesteld.

‘Ineens gaan je ogen open,’ zei een cursist. Daar is ds. den Hollander het roerend mee eens. Door vragen te stellen, stap je in de tekst en blijkt alles ineens niet meer zo vanzelfsprekend te zijn. ‘Ik daag iedereen uit dit ook thuis te proberen,’ aldus ds. den Hollander.

Delen:

Plaats een reactie