2014-01-11 15.08.55Geef God de kans om iets nieuws te gaan doen in het persoonlijk leven van een gemeente. Die oproep deed ds. Jurriën den Hollander op sabbat (zaterdag) 11 januari in de gemeente Arnhem tijdens zijn preek over Jesaja 43:18-19.‘Veranderen is mogelijk,’ aldus ds. Den Hollander, ‘maar je moet het wel willen.’

Die oproep deed ds. Den Hollander niet zomaar: de gemeente Arnhem start met een revitalisatietraject. Naast ds. Den Hollander wordt de gemeente begeleid door professor Hans van Westrhenen.  Ongeveer dertig mensen maakten in de middag opdrachten. De aanwezigen discussieerden over stellingen, praatte in kleine groepen over idealen voor de gemeente en bedacht hoe die te bereiken.

Mooi was dat de kindergroep met kinderen in de leeftijd van negen tot dertien jaar apart meedeed. Na afloop van het overleg presenteerden ook zij hun ideeën. De neuzen staan dezelfde kant op, want hun visie voor de gemeente kwam voor 90% overeen met de visie van de volwassenen. Als afsluiting van het programma blikte prof. Van Westrhenen terug op het revitalisatieproces in Utrecht. Ds. Den Hollander noemde de dag na afloop ‘gezegend en goed.’

Delen:

3 reacties op “Revitalisatie gemeente Arnhem

  1. Leuke korte herinnering aan deze Sabbat. Foto wat wazig. Klein bezwaar tegen vreemde woorden als revitalisatietraject. Lijkt op achterstelling van minder opgeleiden zoals ik. Benieuwd naar het verslag wat beide aanbieders aan het algemeen kerkbestuur uitbrengen van hun bevindingen hier en elders en de weerslag daarvan.
    Bedankt.
    Piet Schreuder
    Arnhem

  2. Pinkback: Vervolg revitalisatie Arnhem | Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten

Plaats een reactie