Soms lijkt het lastig om tijd te maken voor God. Dat begrijpt de afdeling Sabbatschool heel goed, whatsapp-menoresen daarom is de jeugdles in een nieuw jasje gestoken. Aangezien veel communicatie tegenwoordig via social media verloopt, is Advent Jeugd Verbond zowel op Twitter als op Facebook te vinden. Daar helpen we jongeren met het maken van de jeugdles.

Iedere dag krijgen jeugdleden die AJV volgen een berichtje dat te maken heeft met de les van de komende sabbat (zaterdag.) Soms zijn die berichtjes teksten, soms opdrachten en soms een verwijzing naar een filmpje of een foto. Het mooiste aan dit alles is dat volgers op de berichten kunnen reageren, waardoor er online al discussiemogelijkheid is.

De samenvatting van de jeugdles staat op de laatste pagina van het volwassenlesboekje Dialoog, in gesprek met het Woord. Voor jongeren die meer willen lezen: de jeugdles is gebaseerd op de ‘verdieping voor jong en oud.’ Die vind je bijna achteraan in de les, vlak voor de samenvatting.

Dankzij deze ontwikkelingen is het nu gemakkelijker én leuker om actief mee te doen met de sabbatschool. De verdieping en studie die leden meekrijgen via de lessen is heel belangrijk voor de ontwikkeling van hun geloofsleven, ook in een tijd van digitale verbondenheid. Ds. Jurriën den Hollander, eindverantwoordelijke voor de afdeling Sabbatschool: ‘Ik vind het fantastisch dat we jongeren op deze manier tegemoet kunnen komen.’

Delen:

Plaats een reactie