Niet lang geleden lazen we dat de gemeente Leeuwarden voor een alternatieve kerstboom koos en daarmee een geldbedrag voor ADRA ophaalde. Ook de gemeenten Rotterdam Zuid en Harderwijk gaven te kennen dat ze goed hebben uitgepakt tijdens hun kerstdienst.

Rotterdam Zuid

kerstbuffet rotterdam zuidTien weken lang brachten gemeente leden twee producten mee uit de supermarkt. In totaal werden op die manier 30 grote boodschappentassen gevuld. De tassen werden gedoneerd aan mensen uit de buurt die genoodzaakt zijn gebruik te maken van de hulp van de voedselbank.

Om deze mensen ook licht mee te geven tijdens de donkere dagen organiseerde de gemeente een buffet. Stichting Dock, die mensen helpt om zelfredzaam te zijn, assisteerde met zeven vrijwilligers. Vanuit de gemeente hielpen 20 vrijwilligers mee met de maaltijd. In totaal kwamen we, inclusief vrijwilligers op 71 mensen. Meerdere mensen toonden interesse voor de kerkdiensten van Rotterdam Zuid.

De gemeente is van plan om meer te doen voor de wijk door maandelijks een gezellige middag inclusief maaltijd voor de buurt te verzorgen. De aanwezigen worden ook uitgenodigd voor de maandelijkse open diensten met potluck en de 55+ bijeenkomsten. Zo bekend Rotterdam Zuid kleur als een gemeenschap die de liefde van Jezus uitdraagt.

Harderwijk

In Harderwijk was de kerstdienst druk bezocht door gemeenteleden die gasten, vrienden en familie mee hadden genomen om te komen kijken naar de musical Superkerst.

Alle kinderen van de kindersabbatschool deden mee aan de musical. De setting van het stuk was zeer herkenbaar: een kerstmusical harderwijksupermarkt. Grappige teksten, de mooie liedjes en het decor maakten de musical tot een succes. De supermarktklanten deden hun best de verzamelkaartjes van de kerststal compleet te krijgen, maar steeds ontbrak dat ene plaatje van het kindje Jezus. Gelukkig beleefden de klanten, het personeel en manager Pinpas uiteindelijk toch een mooi kerstfeest.

De gasten kregen ook de kerstboodschap en het verhaal van de geboorte van Jezus mee. In het donker, met een kaarsje in de hand, zongen de kinderen ‘Stille Nacht’ voor het echte kerstgevoel. Uit de enthousiaste reacties van de bezoekers viel op te maken dat zij met een positief (kerst)gevoel huiswaarts keerden.

Delen:

1 Reactie “Adventgemeenten vieren Kerst

Plaats een reactie