preekexamen 151213_2Maar liefst 23 kandidaten legden op zondag 15 december het landelijk preekexamen af voor een examencommissie van drie predikanten en twee leden van het kerkgenootschap. Hoewel de examencommissie zeer streng beoordeelde, is iedereen geslaagd voor hun Preeklicentie I. Twee cursisten behaalden hun licentie zelfs cum laude.

De cursisten volgden in de maanden voorafgaand aan hun examen een preekcursus. Ds. Wim Altink, voorzitter, is zeer tevreden over het resultaat: ‘De cursus is bijzonder effectief gebleken. Alle examenkandidaten hebben zich de basisvaardigheden van het preken eigen gemaakt: een grondige studie van de bijbeltekst in combinatie met een vrijmoedige presentatie. Hulde aan de nieuwe geslaagde sprekers.’

preekexamen 151213_1Ds. Jurriën den Hollander, departementshoofd Persoonlijke Ontwikkeling en verantwoordelijk voor de preekcursussen, sloot de dag af door het uitspreken van een zegen. Dat deed hij samen met alle andere aanwezige predikanten. ‘We hebben veel talent in onze kerk. Vanaf vandaag hebben we er 23 gekwalificeerde lokale sprekers bij. We danken God hiervoor en wensen al deze nieuwe sprekers Gods zegen toe,’ aldus ds. Den Hollander.

Interesse in een preekcursus? Er starten nieuwe cursussen op maandag 6 januari in Almere en dinsdag 7 januari in Rotterdam. Kandidaten moeten de goedkeuring hebben van het bestuur van hun thuisgemeente. De cursus is ook zeer geschikt voor sabbatschoolleiders, omdat er veel aandacht wordt besteed aan bijbelstudie.

Delen:

Plaats een reactie