De de gemeente Nijmegen kerkte maar liefst 54 jaar  in de Adventkapel aan de Graadt van Roggestraat, maar sinds november De Haard Nijmegenhuist de gemeente in een ander gebouw. De passende huurlocatie de de gemeente nu betrekt is De Haard, het Diaconaal Centrum van de PKN. De ruimte is mooi licht en er zijn voldoende bijzalen voor de activiteiten met de kinderen en de jeugd. Sommige leden kennen dit gebouw nog uit de tijd dat het een fabriekachtige ruimte was, waar kinderen uit de buurt werden opgevangen en (sociale) vaardigheden leerden. Die sfeer van maatschappelijke betrokkenheid en gastvrijheid ademt het gebouw nog steeds uit. Door de week verzorgt de PKN een ruim aanbod aan cursussen, zoals budget koken, hulpverlening aan dak- en thuislozen en toneel voor kinderen en senioren. De Haard heeft gekozen voor zevendedagsadventisten als huurder, omdat zij de visie delen iets voor de samenleving te willen betekenen.

Op sabbat (zaterdag) 9 november 2013 nemen de leden, jeugd, kinderen en vaste bezoekers het gebouw officieel in gebruik. Het onderwerp tijdens de sabbatschool is passend grote verzoendag: alles wat niet goed was achter je laten en het goede meenemen.  Een nieuw begin maken. Ook is het de laatste sabbat van de gebedsweek. De gemeente begint biddend en dat voelt goed aan. Ds. Rudy Dingjan is aanwezig als vertegenwoordiger van het Landelijk Kantoor. Ds. Elise Happé zet zeventien vrijwilligers in het zonnetje die de hele verhuizing hebben gerealiseerd. Zij willen geen cadeaus, omdat dit werk in hun ogen niet in geld is uit te drukken. Het was een enorm karwei, maar deze is gezamenlijk geklaard.

Gemeente Nijmegen is klaar voor de toekomst. Iedereen die een bezoek wilt brengen is  van harte welkom.

Delen:

Plaats een reactie