Vandaag gebeuren minder ongelukken dan op andere dagen, volgens het Centrum voor Verzekeringsstatistiek. Er wordt voorzichtiger gereden omdat het vrijdag de 13e is! Men wil ongelukken voorkomen op deze ongelukdsdag. Soms brengt bijgeloof geluk! Er zijn overigens geen aanwijzingen dat vrijdag de 13e meer ongelukken brengt dan andere dagen.

Dit bijgeloof van vrijdag de 13e  komt vanuit het christelijk geloof. Op een vrijdag werd Jezus gekruisigd (ongeluk) en het laatste avondmaal waar dit ongeluk begon werd bijgewoond door 13 personen.

Als het bijgeloof minder ongelukken kan veroorzakenharderwijk1, hoe zit het dan met geloof? Geloof of vertrouwen in God geeft miljoenen mensen wereldwijd een enorme bron van troost. Zolang geloven wordt ervaren zoals de Bijbel het bedoeld, nl.  als positief, vreugdevol en uitdagend, heeft dat zeker zo z’n uitwerking.

En dat vieren we vooral morgen de veertiende,  op sabbat, de zevende dag van de week. Want hoewel de Bijbel geen enkele negatieve waarde toekent aan een vrijdag of een dertien, geeft zij wel een bijzondere betekenis aan de sabbat (zaterdag) en het getal 7. Die dag wordt omschreven als gezegend – dus een geluksdag! Probeer het maar!

Delen:

2 reacties op “Vrijdag de dertiende

  1. Iluminada op zegt:

    We zijn zo gezegend met de 7de dag.ons gezin kan er niet meer zonder.het is de gezegendste dag van de week.It brings a smile on my face.

Plaats een reactie