Lydia LijkendijkLydia Lijkendijk is de nieuwe eindredacteur van Advent en @vent. Per 1 januari 2014 zal zij zich twee dagen per week inzetten voor het kerkblad. Ds. Tom de Bruin, algemeen secretaris van de Adventkerk én hoofdredacteur Advent, is blij met met deze aanwinst voor het team: ‘Ik ben er trots op dat we een eindredacteur hebben gevonden met zo veel ervaring en expertise. Het is ook fijn dat we geen predikant op deze functie hoeven te zetten, omdat het predikantenteam al erg veel werkdruk ervaart.’

Korte biografie

Lydia Lijkendijk (1967) studeerde rechten in Leiden. Daarna werkte zij als journalist, onder andere bij Het Binnenhof in Den Haag en bij de Zuid-Afrikaanse krant Die Burger in Kaapstad. Als communicatieadviseur werkte zij daarna onder andere bij het CBR, de Rechtbank Arnhem en de Gemeente Zwolle. Sinds 1996 heeft zij ook een eigen bedrijf: Lijkendijk Communicatie, schrijfbedrijf voor sterke verhalen. Lydia maakt tekstproducties voor opdrachtgevers en is zowel ervaren in de creatieve, schrijvende kant van het vak als in de complete hoofd- en eindredactie van (digitale) uitgaven. Ook geeft zij (creatieve) schrijftrainingen, waaronder bij de Summer School van de Adventkerk.

Lydia woont in Deventer, samen met haar dochter Pien. Zij bezoekt de adventgemeente in Meppel.

Delen:

Plaats een reactie