met muziek en beeld 124Rolf van Slooten, 3D Visual artist en lid van de adventgemeente Harderwijk, hoorde recentelijk dat het ontwerp dat hij samen met Erwin Olaf maakte vanaf 2014 de nieuwe euromunt wordt voor Nederland. Op deze euro is de opdruk te zien van Koning Willem-Alexander.

Wedstrijd nieuwe munt

In begin 2013 werden twaalf kunstenaars via een wedstrijd van het Ministerie van Financiën uitgedaagd om een ontwerp te leveren voor de nieuwe euromunt. De bekende fotograaf Erwin Olaf schreef zich daarvoor in en vroeg Van Slooten later mee te doen. Door de interactie en wisselwerking tussen beiden ontstond een eerste versie die nog redelijk gedetailleerd was. Later ontstond het idee om zoveel mogelijk details weg te laten. Het resultaat is een fraai 3D model, waarop Willem-Alexander nog net herkenbaar is.

Al in juni werd duidelijk dat het ontwerp hoog zou scoren. Na een proefmunt te hebben gemaakt, die ook alle EU-staten langs moest voor een akkoord, hoorden Olaf en Van Slooten dat hun ontwerp gewonnen had. In een Tv-uitzending van Paul & Witteman werd dit ook aan het Nederlandse publiek bekend gemaakt.

Inspiratie

EuroCoins

Van Slooten is graag scheppend bezig. Hij had altijd een grote fantasie en bedrijfsmatig deed hij al de nodige ervaring op met het visualiseren van dingen die (nog) niet bestonden. Na een technische opleiding studeerde hij informatica in Enschede, maar werd in de hobbysfeer vooral geboeid door muziek waarbij beeldmateriaal nodig was. Geïnspireerd door films als Jurassic Park en Toy Story verdiepte hij zich in zijn vrije tijd in 3D animatie, visuele effecten en visualisatie. Hij zorgde onder andere voor special effects in films als Abeltje, Kees de Jongen en talloze reclamefilms.

Meer van zijn werk kunt u vinden op www.rolfvanslooten.nl.

Graag willen we Van Slooten feliciteren met deze bijzondere prestatie. Niet alleen Nederlanders maar ook veel andere Europeanen zullen in 2014 met ‘zijn’ euro kennismaken.

Delen:

Plaats een reactie