Op een mooie zondag kwamen leden vanuit het hele land naar Huis ter Heide om te luisteren naar de boeiende vertellingen van dr. Jean-Claude Verrecchia. Als hoogleraar op Newbold College heeft hij veel ervaring met het onderwijzen van aspirant-theologen. Zijn kennis en enthousiasme voor het dieper begrijpen van de Bijbel werkte aanstekelijk.

photo 0De lezingen waren gebaseerd op het boek Waar woont God? dat dr. Verrecchia in het Frans schreef. Onlangs bracht het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten een Nederlandse vertaling het boek uit. In zijn boek neemt  Verrecchia de lezer bij de hand en wandelt hij de Bijbel van begin tot eind door op zoek naar de woonplaats van God.

Op 1 december lichtte dr. Verrecchia onderdelen van zijn boek toe, en gaf hij diepgaande informatie bij bepaalde hoofdstukken. Zo sprak hij over de bedoelingen van God toen de eerste tempel werd gebouwd door Salomo. Verrecchia sloot af met een gedetailleerde bespreking van het boek Hebreeën en opende de ogen van de toeschouwers voor de werkelijke rol van het heiligdom in dat boek.

‘De lezingen waren geweldig om te horen. Oude waarheden worden met nieuw licht beschenen, om zo meer te begrijpen van Gods liefde en genade,’ aldus ds. Tom de Bruin, algemeen secretaris. ‘Ik kan iedereen aanraden om het boek te lezen, en ik kan garanderen dat je er dan flink van zult genieten.’

Delen:

Plaats een reactie