_MG_7090 In een klein congrescentrum midden in het centrum van Utrecht verwelkomde AJV op sabbat (zaterdag) 30 november de bezoekers van het Studentencongres Begrijp jij wat je leest? Studenten, alumni en zelfs aanstormend studenten bezochten het congres vanwege het inspirerende en intellectueel uitdagende programma. Hun reacties waren zeer positief: de dag zat goed in elkaar en de colleges van de sprekers waren van hoog niveau.

Dr. Jean-Claude Verrecchia, auteur van het recent gepubliceerde Waar woont God?  verzorgde de overdenking en twee colleges. Ook dr. Tom de Bruin hield een college. Het onderwerp van de dag was hermeneutiek, ofwel de kunst van het lezen. Beide sprekers bleken uitstekende docenten en wisten hun boodschap met de nodige humor over te brengen. Het publiek werd actief betrokken bij het verhaal en er was voldoende ruimte voor reflectie.

_MG_7013

In zijn voorwoord stelde Hans Ponte, Departmentshoofd Advent Jeugd Verbond, dat het doel van de dag was de meer dan veertig aanwezigen anders naar de Bijbel te laten kijken. Dat is gelukt, want de dag bood voor velen nieuwe inzichten.  ‘Het is niet onze taak om de tekst te reconstrueren; het is onze taak om de betekenis van de tekst te achterhalen,’  aldus dr. Verrecchia. Ook werd de noodzaak van het samen discussiëren naar aanleiding van de teksten benadrukt. Tijdens het congres deelden bezoekers interessante quotes en inzichten via Twitter, waardoor volgers die niet aanwezig waren toch een indruk kregen van de dag.

Iedereen die zich had geregistreerd kreeg Waar woont God? cadeau en kon het boek laten signeren door de auteur. Op 5 april 2014 zijn studenten, alumni en aankomend studenten wederom van harte welkom voor het volgende Studentencongres. Dat zal over homoseksualiteit gaan. Informatie wordt te zijner tijd gepubliceerd op www.adventist.nl. Volg AJV op Facebook en Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws.

Delen:

Plaats een reactie