vacatureHet bestuur van ADRA Nederland is per direct op zoek naar een nieuwe penningmeester. ADRA zet zich wereldwijd in voor sociale en economische gelijkheid en bestrijdt structurele armoede. Geïnspireerd op onze levensbeschouwelijke waarden en normen geven wij invulling aan de liefde voor onze naasten en het rentmeesterschap op aarde. Wij bieden hulp in noodsituaties en verbeteren op duurzame wijze de levensomstandigheden van mensen wereldwijd.

Alle bestuursfuncties zijn onbetaalde functies.  Ook de penningmeester zal op vrijwillige basis werkzaam zijn voor ADRA Nederland. De penningmeester dient lid te zijn van het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten. Het bestuur van ADRA Nederland vergadert acht keer per jaar op het Landelijk Kantoor in Huis ter Heide.

Belangrijkste taken

De penningmeester adviseert het bestuur over het financieel beleid van ADRA Nederland. In samenwerking met de directeur stelt de penningmeester een financiële meerjarenplanning op en de penningmeester ziet toe op de uitvoering hiervan. Ook legt de penningmeester de jaarcijfers ter controle voor aan de externe accountant van ADRA Nederland.

Vaardigheden en eigenschappen

We vinden het belangrijk dat de penningmeester communicatief vaardig is en beschikt over cijfermatig en financieel inzicht. De penningmeester heeft bij voorkeur ervaring in het onderhouden van contacten met externe partijen zoals accountants en banken.

Lijkt het je leuk om samen met de overige bestuursleden invulling te geven aan de missie van ADRA Nederland? Heb je ervaring in de bovenstaande taken en herken je jezelf in de gevraagde eigenschappen? Stuur dan een email naar Herman Jillings, voorzitter van ADRA Nederland: h.jillings@planet.nl.

Delen:

Plaats een reactie