Dat afscheid samen kan gaan met veel gezelligheid bewijst adventgemeente Nijmegen op sabbat (zaterdag) 2 november wanneer zeventig (oud)leden en bezoekers bijeenkomen om afscheid te nemen van hun kerkgebouw. De Adventkapel was tussen 1959 en 2013 het afscheid adventkapel nijmegenhuis van de gemeente Nijmegen. Er wordt gelachen en gepraat, maar ook stilgestaan bij het afscheid van een dierbare plek.

De dag zou niet compleet zijn zonder historisch overzicht. De gemeente begon precies 75 jaar geleden met openbare lezingen en deur tot deur evangelisatie. Er volgt een dienst vol muziek.

Ds. Elise Happé staat tijdens de overdenking stil bij de woorden van koning Salomo en de verwondering die hij uitspreekt in 2 Kronieken 6: ‘Zou God werkelijk bij de mensen op aarde kunnen wonen?’

God is daar waar de zon opgaat tot waar zij onder gaat. God is licht. In het symbool van de zevenarmige kandelaar, vertrouwen wij erop dat zijn aanwezigheid met ons meegaat naar de nieuwe locatie de Haard, waar Adventgemeente Nijmegen vanaf nu zal kerken.

Delen:

Plaats een reactie