DeDSC03647 regen kwam met bakken uit de lucht, en de vrouwen die het SeaSide Escape vrouwenweekend bezochten kwamen doorweekt aan. Gelukkig was er een zomers warm onthaal, inclusief bloemenkrans en cocktail. Het Vormingscentrum was omgetoverd tot een waar SeaSide resort, compleet met tropische fruitbar.

seaside escape groepsfotoRuim zestig vrouwen uit Nederland en België kwamen op 8 november naar Huis ter Heide om zich op te laden en nieuwe vriendinnen te maken. Maar bovenal kwamen ze om gezamenlijk te groeien in hun geloof. De organisatie had het evenement tot in de puntjes voorbereid en SeaSide Escape was een groot succes. Het weekend was ingedeeld in sessies die met namen als ‘strandtas,’ ‘zand,’ en ‘golven’ helemaal DSC03737binnen het thema pasten. Tot en met de aankleding was gelet op de kleinste details. Ook de keukenploeg was fantastisch. Het bleek een recept voor een prachtig weekend; even ontsnappen aan de hectiek van alledag was dan ook echt mogelijk.

DSC03855Dat is ook wat dit soort evenementen tot zo’n succes maakt, denkt Madelon Comvalius, afdelingshoofd vrouwenpastoraat: ‘Er is behoefte aan de vrouwenweekenden, omdat je dan even het dagelijks leven los kunt laten en ontdekt dat je niet de enige bent die worstelt met bepaalde problemen. Ook is er in het weekend echt tijd om te groeien in je geloof.’ De deelnemers beoordeelden het weekend bovengemiddeld positief: ‘inspirerend,’ ‘geweldig,’ en ‘super leuk’ waren veelgehoorde kreten.

DSC03770Het enthousiasme van de deelnemers vertaalde zich in een fantastische sfeer. In de woorden van een van de bezoekers: ‘Het voelt als één grote familie.’ Naast tijd voor gesprekken, rust en bezinning was er ook een knallend strandfeest in de blokhut op het terrein. Natuurlijk kreeg dat voor de gelegenheid een andere inrichting. Schoenen uit, slippers aan, het zand opstappen en lekker feesten. Zo hoort een SeaSide Escape te zijn.

Delen:

Plaats een reactie