Zoals in de meeste adventgemeenten van Nederland, sloot de gemeente Harderwijk op sabbat (zaterdag) 9 november de gebedsweek af. De voorgaande week kregen alle leden en kinderen een gekleurd of wit papier mee waarop zij een wens, gebed of passend gedicht konden schrijven.

harderwijk1Alle kinderen maakten daarvan gebruik en lazen op sabbat hun gebed voor,  dat vervolgens aan een wit kruis werd bevestigd dat op het podium stond. Ook de gebeden op gekleurd papier van volwassenen werden voorgelezen en aan hetzelfde kruis gehangen. Gebeden op wit papier waren alleen voor God bestemd en werden naar analogie van Openbaring 5:8 als wierook verbrand. God kan ook verbrande gebeden lezen en verhoren!

De kinderen hadden tijdens de gebedsweek tekeningen gemaakt van hun favoriete bijbelverhaal. De tekeningen waren te bewonderen op een daarvoor bestemde tafel in de kerk. Het was een mooi om kinderen zo betrokken te zien op een kleurrijke sabbatmorgen.

Met dank aan Henk Koning.

Delen:

Plaats een reactie