filipijnen_ADRAEen van de zwaarste orkanen ooit verwoestte op vrijdag acht november grote delen van de Filipijnen. Sommige dorpen zijn compleet van de kaart geveegd en er zijn duizenden mensen omgekomen. Van levensmiddelen tot medicijnen, er is werkelijk een tekort aan alles.

Adventist Development Relief Agency (ADRA), de humanitaire organisatie die verbonden is aan het het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten, probeert de bevolking te helpen. De eerste teams zijn al sinds maandag elf november in de noordelijke regio Cebu. Daar bieden ze directe hulp in de vorm van medicijnen, schoon drinkwater, voedsel en onderdak.

De voorzitter van de wereldkerk, ds. Ted Wilson, was ten tijde van de tyfoon net buiten Manilla. Daar was het relatief rustig, maar ten zuiden van de stad is de ravage verschrikkelijk. Het landschap ziet eruit alsof er een jarenlange oorlog heeft gewoed. De wereldkerk heeft een grote financiële gift gedaan aan de lokale kerk om te assisteren naast het werk van ADRA. Tientallen Adventkerken zijn verwoest. President Wilson roept adventisten wereldwijd op om te bidden voor de mensen die lijden onder de gevolgen van de tyfoon, met name voor hen in de Filipijnen en Vietnam.

Door de mensen juist nu te helpen, laten we de wereld zien waar de kerk voor staat. De leiders van de Adventkerk in Europa zijn momenteel bijeen in Montenegro. Daar is een bidstond gehouden voor de slachtoffers van de tyfoon. ‘Nieuwsberichten zoals deze zijn schokkend en moeilijk om aan te zien. Als Adventkerk willen wij dienstbaar zijn naar alle mensen. Ik daag iedereen uit om te geven voor deze mensen en voor ze te blijven bidden,’ aldus ds. Tom de Bruin,  secretaris van de Adventkerk.

Help mee, en steun de slachtoffers van deze natuurramp.

Delen:

Plaats een reactie