discussiepanelTer gelegenheid van de presentatie van Arnon Grunbergs nieuwste boek Apocalyps werd op 10 november in de Sugarfactory te Amsterdam een paneldiscussie gehouden.  Hiervoor waren een viertal gasten uitgenodigd: historicus prof. dr. Rob de Graaff, psychiater dr. Tim Scholte,  astrologe Sanny Fortuin en theoloog dr. Reinder Bruinsma.

Grunberg is een van Nederlands bekendste schrijvers van dit moment. Zijn nieuwste boek, Apocalyps, is een verhalenbundel. Het steeds terugkerende thema in de verhalen is dat de wereld van de betreffende personen verwoest dreigt te worden en zij zonder uitzondering het gevoel hebben dat het einde nabij is.

Uitgever Nijgh en Van Ditmar en Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam organiseerden de middag. Grunberg leidde de discussie voortreffelijk, en bood elk van de deelnemers ruim de gelegenheid om het thema vanuit diens invalshoek te belichten. Dat gold zeker ook voor dr. Bruinsma, die als adventistische publicist werd aangekondigd en het godsdienstig aspect van het algemeen heersend apocalyptisch gevoel vertolkte. Daarbij kon hij de elementen benadrukken die voor zevendedagsadventisten van belang zijn.

Na afloop toonde dr. Bruinsma zich zeer tevreden over het unieke, goed bezochte, evenement. ‘Het was een uitdaging om voor een dergelijk publiek over mijn geloof in de eindtijd en de wederkomst te praten,’ zei hij, ‘maar ik denk dat het gelukt is om dat op een manier te doen die op prijs werd gesteld en een belangrijke bijdrage was aan het geheel.’

Delen:

Plaats een reactie