Bezoek studenten FriendensauElf theologiestudenten en hun hoogleraar Laslo Szabo van de Adventistische Friedensau Universiteit in Duitsland maakten in het weekend van 1 tot 3 november kennis met acht projecten voor gemeentestichting van de Adventkerk in Nederland.

Op vrijdagavond maakten zij hun opwachting bij churchplant Amsterdam-Noord, waar zij getuigen waren van een minisamenkomst. De leider van De Fontein in Duivendrecht was ook aanwezig en gaf uitleg over het project dat zich daar voltrekt. Op sabbat (zaterdag) splitste de groep zich in tweeën. De ene helft bezocht Alphen DC in Alphen aan de Rijn en later op de dag Open House van Speranza in Lelystad. De andere helft woonde diensten bij van X-preszo in Rotterdam en van Bet Echad in Spijkenisse. In alle gevallen werd er uitgebreid nagepraat.

De zondag besteedden de studenten aan het verwerken van al het gehoorde, waarna ze ’s middags een ontmoeting hadden met het team van ARK uit Zoetermeer. ’s Avonds gaf Jurendy Manuela, die lange tijd een trekkersrol vervulde bij Het Kompas in Rotterdam, uitleg over de stappen die daar leidden tot het stichten van de gemeente Kompas.
De studentengroep was verdeeld in vijf teams. Ieder team richtte zich op een bepaald facet van de projecten, zoals leiderschap, organisatie, evangelisatie en sterkten en zwakten. Ze stelden veel vragen tijdens de verschillende gesprekken.

Voor hun vertrek hadden zij op maandagmorgen een nagesprek met ds. Rudy Dingjan, die in Nederland verantwoordelijk is voor gemeentestichting. Daar spraken zij hun waardering uit voor de inzet van gemeenteleden die betrokken zijn bij de verschillende projecten en de maatschappelijke relevantie die vele daarvan verwezenlijken.

Delen:

Plaats een reactie