Symposium Het BeginHoe is de aarde ontstaan? Hoe is het leven ontstaan? Waar komt ons bewustzijn vandaan? Deze vragen stonden centraal tijdens symposium Het begin dat op 13 oktober werd gehouden in de adventgemeente Den Haag. Hoewel het weer behoorlijk tegenzat die zondag, waren er toch ongeveer 80 bezoekers aanwezig bij het symposium. Zij volgden de lezing over DNA, de film God of Wonders en de paneldiscussie met drie experts aandachtig.

Tijdens de pauze en na het plenaire gedeelte kon men onder het genot van een hapje en drankje naslagwerk aanschaffen en inspiratie opdoen bij de boekenstands. Ook was er een expositie over de scheppingweek te bewonderen. Deze expositie, bestaand uit natuurfoto’s, tekeningen en knutselwerkjes, was een samenwerking van gemeenteleden en de kindersabbatschool.

De middag ademde een aangename sfeer, het programma werd positief door het publiek beoordeeld, en mede dankzij het grote team van helpers bleef de indruk van een gastvrije gemeente achter bij onze bezoekers. Het was een zegen om samen aan zo’n prachtig project te mogen werken. De zaadjes zijn gezaaid, we bidden God dat Hij er bomen met goede vruchten uit laat groeien.

Op 6 november, 27 november en 18 december zullen in de avond verdiepingssessies plaatsvinden. Er wordt dan stil gestaan bij aanwijzingen voor een schepper bezien vanuit de biologie en kosmologie. Iedereen is hierbij van harte welkom! Zie voor meer informatie www.hetbegin.net

Delen:

Plaats een reactie