Rotterdam 3Sabbat 26 oktober 2013 was een bijzondere dag voor de adventgemeente Rotterdam-Noord. Bijzonder omdat er herdacht werd dat het kerkgebouw er 45 jaar staat en nog steeds fungeert als ‘een bedehuis voor alle volken’ (Jesaja 56:7). Kleurrijk omdat de meeste leden waren ingegaan op de oproep om in verschillende culturele klederdrachten (Surinaams, Moluks, Antilliaans, Indisch, e.a.) te verschijnen en ook het welkom in verschillende talen te doen. Dit jaar bestaat de gemeente Rotterdam-Noord voorheen Rotterdam-Centrum 85 jaar.

Het thema van de dag was ‘in 45 jaar veranderd, Hij niet.’ In de alternatieve bijbelstudie werd gekeken naar onder ander de veranderingen in de gemeente, veranderingen aan het kerkgebouw, veranderingen in de manier van aanbidding en de manieren hoe onze God veranderingen leidt. Bij dit alles is het heel zeker dat God zelf niet veranderd is. Ds. Dwight van Ommeren, predikant van Rotterdam-Noord, besprak dit onderwerp verder in zijn overdenking.

Rotterdam 2

Het geheel werd opgeluisterd door samenzang van het praiseteam begeleid door een combo, de vleugel en het orgel. Speciale nummers werden gebracht door Total Praise, een dames trio en het mannenkoor van de gemeente Rotterdam-Noord.

Gelijk na de dienst werd een tentoonstelling geopend door ds. Tom de Bruin, Secretaris van het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten, die ook het pastorale gebed deed. Daarna was het smullen van de verschillende culturele hapjes en dranken van de vele nationaliteiten die de gemeente rijk is. Dank God voor zijn geweldige leiding en dit mooie feest!

 

Delen:

Plaats een reactie