alleen foto's2Op zondag 15 december zal het eerste landelijke preekexamen worden gehouden binnen het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten. Zo’n twintig kandidaten hebben een preek voorbereid van vijf minuten. Het examen begint ’s morgens om 10.00 uur en eindigt ’s middags om 16.00 uur. Locatie: Kapel op het landgoed Oud Zandbergen. Het examen is openbaar. Iedereen mag komen luisteren.

Een jury van zes mensen, drie mannen en drie vrouwen, professionals en leden, zal iedere kandidaat beoordelen. De jury hanteert daarbij het evaluatieformulier dat u op deze site gratis kunt downloaden.

Alle deelnemers krijgen een certificaat van deelname. Wie hoger scoort dan een 5,5 krijgt preeklicentie I. Wie hoger scoort dan een 8,0 mag door naar de bootcamp, dat is de voorbereiding op preeklicentie II.

We mogen trots zijn op een bijzondere groep sprekers die het afgelopen jaar de cursus preken vanuit de grondtekst Nieuwe Testament hebben gedaan. Ze zijn bijzonder gemotiveerd en hebben al meerdere malen geoefend. Sommigen hebben zelfs al gepreekt in hun locale gemeentes.

Ds. Jurriën den Hollander, degene die deze training heeft ontwikkeld zegt, ‘Wie vanuit de grondtekst leert preken ontdekt prachtige juweeltjes aan verborgen inzichten. Dat zal zijn of haar geloof enorm versterken.’

Delen:

1 Reactie “So you think you can preach?

Plaats een reactie