sabbatschooldag 30 juniOp 27 oktober is de tweede sabbatschooldag over het Benini mysterie. De eerste presentatie op 30 juni was zo succesvol dat we meteen besloten hebben om over dit onderwerp verder te praten op 27 oktober, in de kapel van Oud Zandbergen, inloop 10.00 uur, aanvang 10.30 einde 15.00 uur.

Op 30 juni heeft ds. Bernard Sauvagnat, vertaald door ds. Karel Denteneer, de sluier opgelicht van het Benini mysterie. In Bergamo Italië zijn ze in 2006 begonnen met een nieuwe manier van sabbatschool doen met als resultaat dat de kerk begon te groeien, mensen lieten zich dopen en het evangelie kreeg weer de kracht die het moet hebben.

Ds. Sauvagnat zal ons de principes leren om de sabbatschool weer te laten zijn waar hij voor is bedoeld: een middel voor evangelisatie. Hij doet dat aan de hand van de les sabbat 3 november, zodat mensen het meteen kunnen toepassen.

Aan het eind van het programma zal er ook een bericht komen van de gemeente Huis ter Heide. De ontwikkelingen die daar plaatsvinden op het gebied van sabbatschool zijn zeer de moeite waard. Ds. Jurriën den Hollander is trouwens deze zomer zelf naar Bergamo geweest, incognito, om te kijken of het allemaal wel zo mooi is. Hij zegt, ‘Wij kwamen binnen in de kerkzaal. Overal waren kleine groepjes aan het praten. We gingen bij een groepje zitten en werden meteen welkom geheten. Natuurlijk spreken we geen Italiaans, maar er kwam meteen iemand bij ons zitten om te vertalen in het Duits. Er heerste een liefdevolle sfeer in de groep. Een van de leden die pas gedoopt was gaf spontaan een getuigenis over wat God had gedaan in zijn leven. Aan het eind werd er gebeden voor bepaalde mensen.’

Het is altijd goed om even te checken of iets ook echt zo is. En dat bleek in dit geval ook zo te zijn.

Delen:

Plaats een reactie