Het begon 9 jaar geleden; bij de kindersabbatschool-leiding van Gouda kwam men tot de vraag: hoe maken we onze kinderen bewust van het feit dat ze iets kunnen betekenen voor hun medemens? Eén van die mogelijkheden was het organiseren van een muzikale middag voor de bewoners van Vredenoord.

Inmiddels is deze actie uitgegroeid tot het jaarlijks terugkerende Vrienden-van-Vredenoord-Festival waaraan kinderen uit adventgemeentes in heel Nederland aan meedoen. Met veel plezier tonen kinderen hun muzikaal talent door op te treden voor de  bewoners van woonzorgcentrum Vredenoord. Op deze manier bezorgen de kinderen de bewoners een gezellige muzikale middag en ook doen ze daarbij podium-ervaring op (wat niet onbelangrijk is als ze actief inzetbaar gaan worden in hun adventgemeente).

Op zondag-middag 24 november 2013 zal het Vrienden-van-Vredenoord-Festival plaatsvinden. Vrienden-van-vredenoord[1]
Hiervoor zijn wij op zoek naar jong muzikaal talent. Vind je het leuk om op te treden met je muziekinstrument of met zang, dan kun je je opgeven. Durf je niet alleen, dan mag je met een vriendje of met de andere kinderen van de kindersabbatschool. Het mag ook een dans zijn of een mooi gedicht.

Ook kun je meedoen aan het VVV-orkest. Je krijgt van te voren de bladmuziek thuis zodat je thuis kunt oefenen. Je hoeft daarvoor niet lang les te hebben, maar je moet wel noten kunnen lezen. Je mag hieraan meedoen, maar het hoeft natuurlijk niet.

Naast het Festival is er een markt waarvan de opbrengst bestemd is voor een kindertehuis in Roemenië (www.davor.nl of op facebook: stichting Davor) Heb je nog wat overbodige spullen thuis (denk hierbij aan kerstspullen, speelgoed, boeken, cd’s, dvd’s, computerspelletjes, prullaria, serviesgoed en sierraden) dan kun je dat die dag meenemen.
Vergeet niet vooral zelf ook geld mee te nemen om iets leuks te kunnen kopen.

Opa’s en oma’s, tantes en ooms zijn welkom om te komen luisteren.

Opgave bij Mary Daniëls (email: kamphuis.mary@gmail.com, 0181-337762, 06-21987709).

Delen:

Plaats een reactie