Nadat gedurende een aantal jaren haar fysieke krachten en geestelijke vermogens gestaag verminderden is Reintje Knopper-Hoen op zondagmorgen 6 oktober 4 uur (plaatselijke tijd) overleden in het adventistisch verpleeghuis te Cooranbong (Australië).  Reintje Knopper is 86 jaar geworden. Haar man Jan Knopper, een van de bekendste adventistische zendelingen uit Nederland, gaf dit bericht vanmorgen door.

Reintje Knopper-Hoen werd op 20 juli 1927 in Leeuwarden geboren. Zij trouwde op 10 juni 1953 met Jan Knopper, die toen zojuist zijn studie op Oud Zandbergen had voltooid. Zij steunde haar man in zijn lange kerkelijke carrière.  De loopbaan van haar man speelde zich voor een groot deel af binnen het departement van lectuurverspreiding, eerst in Nederland, maar daarna elders in de wereld. Zij volgde haar man naar Kongo, en later naar Engeland en Australië. Na de pensionering van haar man volgde ook nog een periode in Rusland, waar haar man enige tijd de leiding had van de lectuurverspreiding. Toen hun definitieve pensioentijd aanbrak vestigden Jan en Reintje zich in Cooranbong,  een adventistisch centrum op zo’n honderd kilometer van Sydney.

Een heel moeilijk moment in hun leven was de dood van hun zoon Peter in 1988, die eveneens werkzaam was als zendeling. Hij werd in Papua New Guinea op brute wijze vermoord.

Reintje zal worden begraven op de adventistische begraafplaats, niet ver van hun laatste woning en van het verzorgingshuis waar ze de laatste jaren werd verzorgd.

Condoleanceregister

 

Delen:

Plaats een reactie