Toch een wonderlijk fenomeen: de Amerikaanse overheid stuurt duizenden ambtenaren naar huis omdat er geen geld is om salarissen te betalen. Een aantal Amerikanen zijn echter wel blij omdat ook de NSA (de organisatie die spioneert) nu ook plat ligt. Mijn geboekte KLM vlucht naar Amerika volgende week kent ook een ‘shut down’ vanwege het niet doorgaan van een binnenlandse vlucht (Atlanta – Washington). Dat heeft tot gevolg dat ik de Seniorenrally zal moeten missen. Een geluk bij een ongeluk is dat ik nu op a.s. donderdag een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Washington heb. De jaarvergadering van de wereldkerk komt er weer aan – ik ga er niet van uit dat daar een ‘shut down’ zal zijn. De kerk gaat altijd door.

Eigenlijk is dat heel mooi. Elke week, steeds weer, zijn er diensten. Jaar in, jaar uit. Predikanten gaan met emeritaat, en nieuwe predikanten nemen de fakkel over. Gods werk bestaat al eeuwen en eeuwen. Geen shut down, wat Hem betreft. Ook wat de Adventkerk in Nederland betreft – er is genoeg activiteit. Morgen begint een evangelisatie actie in de adventgemeente Rotterdam – Het Kompas o.l.v. ds. Ramirez Jansen van Curacao. Afgelopen woensdagavond kwamen de landelijke vertrouwenpersonen van de “Veilige Kerk” bijeen met de unie-coördinatoren van dit belangrijke project. En de bedrijvigheid rondom het publiceren van boeken is groot. Kijk maar eens op de webwinkel van ons Landelijk Kantoor.

Toch kunnen we over enkele uren ons dagelijks werk even neerleggen, kunnen we de computers met e-mails sluiten en mogen we uitrusten van de afgelopen week. De sabbat als ‘shut-down’ gaat ook al eeuwen mee…en die ‘shut down’ die houden wij erin! Een gezegende sabbat gewenst.

Delen:

Plaats een reactie