Op 9 en 10 september was er een Prepare & Enrich Seminar in Huis ter Heide met meer dan 20 deelnemers. Dit was de eerste grote training van Prepare & Enrich in Nederland georganiseerd door en voor de adventistische predikanten en pastoraal werkers. Een vrolijke groep predikanten en pastoraal werkers nam deel aan deze training. Een aantal van hen willen heel graag het materiaal van Prepare & Enrich gaan gebruiken.

logo

Wat is Prepare & Enrich?

Prepare & Enrich is zeer hoog gekwalificeerde huwelijksvoorbereidings – en begeleidingsmateriaal, te gebruiken door predikanten, psychologen, maatschappelijk werkers en groepswerkers. Op basis van een aantal vragen die online worden beantwoord door zowel de man als de vrouw in een relatie ontstaat er een profiel van de relatie. De Prepare & Enrich facilitator bespreekt de profiel met het stel en geeft adviezen op grond van de uitslag.

Waarom Prepare & Enrich?

Ds. Jurriën den Hollander zegt, ‘De kerk heeft er heel veel belang bij dat het goed gaat met de huwelijken van mensen, want de hele kerk lijdt als huwelijken in een crisis zitten. Daarom willen wij er als kerk alles aan doen om mensen te helpen, maar ook om nieuwe huwelijken door een goede voorbereiding een betere kansen van slagen te geven.’

prepare and enrich predikanten sept 2013

Een aantal Nederlandse facilitators die zijn opgeleid in Engeland, Duitsland of de VS, hebben er voor gezorgd dat de Prepare & Enrich training voor het eerst in Nederland is gegeven. De training werd gegeven door Andreas Bochmann. Hij is gespecialiseerd in pastorale psychologie en is hoogleraar aan twee adventistische universiteiten, namelijk Newbold College en Friendensau. Er zijn op dit moment mensen aan het vertalen zodat het materiaal in de Nederlandse taal beschikbaar komt. De planning is om begin 2014 het materiaal in het Nederlands beschikbaar te hebben. Echter, veel Nederlanders spreken vloeiend Engels en/of Duits zodat zij nu al onder begeleiding van een facilitator met het materiaal aan de gang kunnen gaan.

Delen:

Plaats een reactie