Onlangs waren Joanne Balk, Guisèle Berkel, Miranda Broekhuis, Madelon Comvalius en Jolanda Krikken samen op reis. Waarom? Dit leest u in onderstaand verhaal van Miranda.

 MOVING on… was de titel van de Women Pastors’ Council op Newbold College. In het eerste weekend van september kwamen zo’n zeventig vrouwen, die werkzaam zijn binnen de Trans Europese Divisie als predikant, pastoraal werker, bijbelwerker of als departementshoofd naar Engeland.

MOVING on… was de rode draad in de diverse overdenkingen en workshops van bevlogen docenten en vrouwelijke predikanten. Discussies richtten zich op wat het betekent om als vrouw te werken binnen onze kerk. Het contrast tussen roeping en de mogelijkheden voor vrouwelijke predikanten verschilde per land, per unie. De verhalen daarover waren deels enthousiast,  maar soms ook diep triest. Toch laten al deze vrouwen zich niet ontmoedigen en zetten zij God op de eerste plaats in hun leven, door verder te gaan en te laten zien wat het betekent te helpen bouwen aan Gods koninkrijk.

MOVING on.. was niet alleen inspirerend en leerzaam, maar bovenal motiverend door de voelbare en zichtbare onderlinge verbondenheid.

v.l.n.r. Joanne Balk, Guisèle Berkel, Madelon Comvalius, Jolanda Krikken, Miranda Broekhuis

v.l.n.r. Joanne Balk, Guisèle Berkel, Madelon Comvalius, Jolanda Krikken, Miranda Broekhuis

Delen:

Plaats een reactie