Gisteren was ik aangenaam verrast door het centrumgebied van Assen: fris, open en nieuw. Ik reed erdoorheen op weg naar onze nieuwste voorganger en zijn vrouw: Tom en Aurelie Meijer.

Hij werkt nu twintig dagen als proponent met ds. Thijs de Reus als zijn mentor en Tom Meijer heeft ontdekt dat een predikant moet beschikken over een stevige auto. De regio van ds. De Reus (en nu dus ook van Tom Meijer) is qua oppervlakte ietsje groter dan de Amsterdamse grachtengordel. Van Hoogezand tot Hoogeveen en van Coevorden tot Delfzijl. Dat zijn pittige afstanden. Er was zelfs een begrafenis, geleid door ds. De Reus, waarvoor  ze vijf uur in de auto hebben gezeten: eerst naar Huis ter Heide waar op Vredenoord de uitvaartdienst plaatsvond en vervolgens werd de overledene begraven in Heiloo (Noord Holland) en vandaar uit weer terug naar het noorden. Tom Meijer heeft verder ontdekt dat het pastorale werk hem aardig zal bezighouden. Toch spreekt het hem aan, o.a. door de veelzijdigheid. Zo zal hij samen met Thijs binnenkort in de adventgemeente Groningen een lezing verzorgen over de Dode Zeerollen, waarover overigens nu een interessante tentoonstelling te bewonderen is in het Drents Museum te Assen.

Tom (niet dr. Tom) is getrouwd met een Française (Aurelie) – zij hebben elkaar op Newbold College ontmoet en Aurelie kwam gistermiddag net thuis van haar Nederlandse les op de Groninger universiteit.

De kerk, waarop ik trots ben, is gezegend met jonge predikanten die goed en bekwaam zijn toegerust voor de hen door God gegeven taak. Naast Tom Meijer denk ik aan Oliver Yeboah, die ik onlangs bezocht in Deventer. Hij is eveneens proponent (met ds. Jacob Engelgeer als mentor). En natuurlijk denk ik ook aan ds. Guisele Berkel en ds. Enrico Karg, die morgen als predikant worden ingezegend. Met zulke jonge aanwas als geestelijke leiders in de kerk, heeft onze kerk toekomst!

Delen:

Plaats een reactie