Voor het tweede achtereenvolgend kwartaal is de Adventkerk in Nederland met meer dan 1% in leden gegroeid. In het eerste kwartaal van dit jaar groeide de kerk van 5.224 naar 5.298 leden, en op 1 juli stond de teller op 5.387. Dit betekent dat er 163 meer leden zijn, en dat betekent dat de halfjaarsgroei 3,1% is.

Er zijn drie manieren waarop er leden toegevoegd kunnen worden aan de kerk: door doop of belijdenis, door overschrijving uit het buitenland, of door correcties. De eerste is de groei waarop de kerk zich voornamelijk richt: nieuwe mensen die hun leven aan God wijden. In het eerste halfjaar hebben 57 mensen de Heer gevonden, en besloten om bij hem te horen. Daarnaast verwelkomden we 22 nieuwe leden uit het buitenland, en zijn er 174 leden toegevoegd door correcties.

Het bijhouden van statistieken is, helaas, niet alleen goed nieuws. We hebben kennis genomen van 33 leden die overleden zijn en 10 leden hebben zich uit laten schrijven. Het is altijd jammer als leden de kerk vaarwel zeggen.

Nederland telt op dit moment 55 gemeenten en 17 gemeenten in wording. Deze ‘church plants’ zijn groepen van leden die in een nieuwe plaats of op een andere manier een gemeente willen stichten. In 2012 zijn vier church plants gemeenten geworden.

Delen:

1 Reactie “Adventkerk groeit

  1. Pinkback: Beleidsplan | Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten

Plaats een reactie