NtcursusDe eerste Summer School van het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten liep gisteren ten einde. In de afgelopen vijf dagen hebben 17 cursisten zich fulltime ingezet om een tweetal cursussen te volgen. Lydia Lijkendijk, lid van gemeente Meppel en professioneel tekstschrijver, gaf een cursus Creatief Schrijven. Ds. Jurriën den Hollander, departementshoofd Persoonlijke Ontwikkeling van de Adventkerk, leidde een achttal mensen door de evangelie van Marcus.

Terugkijkend reflecteert ds. den Hollander: “Het traject Nieuwe testament onder de loep blijkt een fantastische gelegenheid om je geloof te verdiepen. De deelnemers geven aan dat ze veel hebben geleerd en veel nieuwe inzichten hebben gekregen. Met name de diversiteit van de evangeliën heeft hen verrast. Zij hebben beter leren kijken en beter leren lezen en een nog grotere bewondering gekregen voor de persoon Jezus Christus.”

Hoewel de Summer School een nieuw project is, staat het met één been in het verleden van het landgoed Oud Zandbergen, waar het Landelijk Bureau van de kerk gevestigd is. Jaren geleden fungeerde het landgoed als opleidingsinstituut. Eerst lange tijd voor verschillende studies, en later als seminarium voor de studenten Theologie. De oude leslokalen, die nu kantoren en vergaderruimten zijn, worden zo weer gebruikt zoals vroeger.

schrijfcursus

“De cursisten die deelnamen aan de training Creatief Schrijven hebben mij zeer verrast – en zichzelf nog meer. Vaak bereiken cursisten fantastische resultaten als ze met creatieve technieken aan de slag gaan. Door met andere ogen naar het schrijven te leren kijken en meteen toe te passen wat zij leren, zetten ze een enorme stap in het schrijverschap. Ook nu was dat zo. De cursisten gingen vol enthousiasme naar huis, gewapend met nieuwe inzichten”, aldus Lydia Lijkendijk.

Deze Summer School was een proef om te kijken of dit idee van het Landelijk Bureau aansloeg bij de leden en vrienden van de Adventkerk. Gezien het succes van deze proef, zal volgend jaar de Summer School weer georganiseerd worden, met meer trajecten en meer ruimte voor deelnemers. Suggesties voor trajecten zijn natuurlijk welkom! Reageer hieronder als u een idee hebt.

Delen:

Plaats een reactie