198622_375232812603079_1979792938_nHet Pan-European Jeugdcongres is begonnen met zo’n 2500 deelnemers. De totale groep (48 deelnemers) van Nederland is op tijd gearriveerd en samen ondergebracht in ‘sjieke’ studentenbehuizing op ongeveer 25 minuten lopen van de congreszaal. Niet al te ver, maar bij meer dan 30 graden toch niet dichtbij. Waar anderen dichterbij ‘wonen’ hebben die wel inwoning van een paar kakerlakken, maar dat weerhoudt niemand om enthousiast te zingen onder leiding van een internationale praiseband ‘gebouwd’ om studenten van onze opleidingsschool Newbold.

De openingstoespraak van Dejan Stojkovic (Jeugdsecretaris Zuid-Engeland) ging over het thema ‘Alleen de macht van Jezus kan ons samenbinden’. Enigszins gehinderd door het feit dat hij zelf in Servië geboren is en zijn vertaler dus goed kon volgen (en andersom niet helemaal) zette hij het thema prima en zeer beeldend neer. Dejan zal onze gastspreker zijn op het jeugdcongres van 2014.

Vele workshops als ‘the porn epidemic’ door Matthew Gamble werden bezocht door 100-den deelnemers en spreker David Asscherick wist de jongeren ook te boeien met zijn 2 overdenkingen vandaag. Gebaseerd op Colossenzen 3: 3 – 5 mag iedere jongere, die Jezus persoonlijk aangenomen heeft, weten dat het verleden geregeld is het heden zeker is en de toekomst verzekerd is. De vertaling naar het Nederlands gaat via vertaalkastjes, zodat wie dat kiest het ook in onze eigen taal kan volgen. Na afloop van het donderdagprogramma bleven zeker 2000 jongeren in de zaal achter om nog 20 minuten te blijven zingen in de grote zaal, totdat het rustig was in de omgeving van de congreshal. Daarna was het tijd voor de ‘afterglow’; buiten op een groot veld waar jongere nog verder God prijzen en nazitten en delen wat ze die dag ontdekt hebben.

Vrijdag washet impactdag en wordt er massaal iets gedaan voor de inwoners van Novy Sad en dat varieert van bloed geven als donors en watermeloen uitdelen met een tijdschrift tot het ruilen van een sigaret voor een appel. Hierover volgt spoedig meer nieuws.

 

Delen:

Plaats een reactie