1077310_376489192477441_129824655_o

Bloed voor de man, die Zijn bloed gaf, brood voor de man, die brood uitdeelde. Water voor de man, die het levende water gaf.

Het is al weer vrijdag geweest, de zon is onder. Nog één korte nacht en de slotdag van een bijzondere week gaat beginnen. Deze vrijdag had als subthema. “De Kracht, die Jezus geeft maakt Het Verschil.” De twee overdenkingen door Patrick Johnson, predikant van Newbold College lieten iedereen nadenken over het feit één man en één vrouw een geweldig verschil maakten door hun eigen verhaal te vertellen.

In Marcus 5 ontmoet Jezus de bezeten man (met 2000 boze geesten!) en geneest hem. Jezus stond niet toe dat die man bij hem bleef. Hij moest zijn verhaal vertellen en als gevolg werden vele mensen volgeling van Jezus. De Samaritaanse vrouw ontdekt dat Jezus de beloofde Messias is. “Hij weet alles van me” Ook zij moet haar verhaal delen en vele vele mensen werden na het horen er van discipelen van Jezus. De verhalen maakten diepe indruk op de mensen.

946722_376579029135124_612240313_n

Vrijdag was daarom ook de dag van impact. Activiteiten van de jeugdwerk zullen steeds vaker een praktisch onderdeel hebben. Vele jongeren gaven bloed om levens van mensen in Novy Sad te redden. Daar waren, zoals bij alle activiteiten, ook onze jongeren bij. Er werd brood en fruit uitgedeeld onder de zwervers in Novy Sad. Er werd geschilderd en schoongemaakt in een kleuterschool en er werden flesjes water uitgedeeld in de snikhete parken in combinatie met levend water in de vorm van een tijdschrift. Alles in navolging van Jezus.

De avond werd afgesloten met een schitterende doop waarin 12 jongeren van verschillende landen aan 2000 zingende vrienden lieten weten dat zij besloten hadden Jezus te volgen. Daarna werden ze ondergedompeld op de belijdenis van hun geloof om toe te treden tot de kerk en deel uit te maken van Gods gemeente!

 

Delen:

Plaats een reactie