OLYMPUS DIGITAL CAMERAZondagmiddag was het een drukte van jewelste op Airport Eindhoven toen de eerste 21 deelnemers aan het Pan-European Jeugdcongres naar Belgrado vertrokken. Samen met landelijke jeugdsecretaris ds. Hans Ponte en de zojuist in Nederland gestarte proponent-predikant Oliver Yeboah. Ook Wilma Vastenhout, die al menige keer AJV-groepen mee begeleid heeft, maakt deel uit van het team van ds. Ponte. Hand en spandiensten worden zeker ook verricht door Christel van Maarseveen, die met ‘haar’ Friday Night For You-groep met bijna 20 deelnemers een bewijs is dat het hart van AJV nog steeds bestaat uit plaatselijk / regionale jeugdgroepen.

De eerste stop van de groep was Belgrado, waar twee nachten in een voor AJV-Nederland afgehuurde jeugdherberg overnacht werd om samen de oude stad te gaan verkennen. De groep bezocht onder andere het Titomonument en verschillende kastelen, bekeek de omgeving vanaf de 200 meter hoge tv-toren en werd in Belgrado op de verschillende pleinen ook wijzer gemaakt in de geschiedenis van een oude, maar toch pas recentelijk onafhankelijke natie. Het enige ‘nadeel’ is dat de temperaturen wel zeer hoog (boven de 35 graden) oplopen. De leiding verstrekt naast eten dagelijks liters water!

Woensdagochtend is deze groep vertrokken richting van Novy Sad en heeft ingecheckt in een prima studentenaccomodatie, waar later in de middag ook de andere deelnemers vanuit Nederland zijn aangekomen. Totaal bestaat de Nederlandse delegatie uit 48 personen en er zijn vlaggen en wimpels mee om bij de openingsavond  aan de andere landen duidelijk te maken dat de Nederlandse jongeren springlevend en enthousiast zijn!

Voor hen, die er helaas niet in levenden lijve bij kunnen zijn is er wel de mogelijkheid om (in ieder geval elke avond vanaf 20.00) via live-stream http://www.ted-adventist.org/power-of-one-live het congres direct te volgen.

Delen:

Plaats een reactie