100_7984100_7981Na een spontaan idee aan de koffietafel, is een aantal personeelsleden van Woonzorgcentrum Vredenoord aan de slag gegaan om de politiek even weer wakker te schudden. Vanwege alle bezuinigingen die de ouderen raken, hebben we het gevoel dat we helemaal uitgekleed worden. Het is zo onrechtvaardig, omdat juist deze generatie zoveel heeftgedaan voor ons land. Nu ze zelf afhankelijk zijn worden ze uitgekleed.

Niet alleen de plannen die de regering heeft voorgekookt zijn heftig, maar het feit dat de zorgkantoren het nog even extra snel willen regelen en zo hun eigen kortingen er nog even bovenop gooien, zijn voor ons onverteerbaar. Met deze actie willen we de staatssecretaris Van Rijn erop attenderen dat de regering de dienst uitmaakt en dat zorgkantoren niet hun eigen koers varen.

Om dit te doen, zijn we met 8 personeelsleden in “blootpakken” naar Den Haag gereden om daar bij de Tweede Kamer een brief met onze noodkreet aan een aantal kamerleden aan te bieden. We hebben de zorgwoordvoerders van de SP,CDA, CU, SP en D66 hiervoor uitgenodigd deze aan nemen. Alle dames zijn hiervoor naar buiten gekomen om dit te doen. Wij stonden voor de Tweede Kamer in onze blootpakken te smelten, omdat het juist die dag 31 graden was. De terrassen zaten bomvol en SBS 6 was meegekomen om deze actie te filmen.

Er was die ochtend ook een radio-interview afgenomen met een medewerkster door Maya Ecksteen, van Radio Utrecht. Er was een bord gemaakt met daarop de tekst: “de naakte waarheid” en “ouderenzorg uitgekleed.”
De mensen hoefden zich dus niet af te vragen waarom wij in die vreemdsoortige pakken rondliepen.

Het gevolg van deze actie is dat op 1 juli er kamerleden naar ons huis kwamen om te praten met zorgbemiddelaar en directie, maar ook met personeel en bewoners. Dit waren Mona Keizer van het CDA en Renske Leyten van de SP. Op 4 juli kwam ook Vera Bergkamp van D66 langs.

Kortom: een hete actie met een verrassend sneeuwbaleffect.

Delen:

Plaats een reactie