Geert fakkel poster

De Olympische Vlam van het European Youth Olympic Festival (EYOF) legt van donderdag 11 juli tot en met zondag 14 juli een route af door de stad en regio Utrecht.

Op 30 mei is de Olympische Vlam ontstoken in het Griekse Athene. Dit omdat het European Youth Olympic Festival plaatsvindt in Utrecht.  In de dagen voorafgaand aan het EYOF Utrecht 2013 wordt het Olympisch Vuur in een vier dagen durende Fakkelestafette letterlijk én figuurlijk verspreid door Utrecht en de regio. Dan strijden 2300 jonge sporttalenten uit 49 Europese landen om Olympische medailles in 9 takken van sport.

Op donderdag 11 juli gaat een droom in vervulling voor Geert Hendriks, directeur van ADRA. Als fanatieke hardloper zijn de Olympische spelen het mooiste wat je op sportgebied hebt. Meedoen is natuurlijk uitgesloten en fakkeldrager normaal gesproken ook. Dit jaar zijn echter de spelen in Utrecht en is Dhr. Hendriks uitgekozen om een stukje van de fakkelroute met het officiële Olympische vuur te mogen dragen. Het leuke is dat dit plaats vindt tegenover het landelijk kantoor van het Kerkgenoostchap der Zevende-dags Adventisten.

Voor iedereen die dit unieke evenement wil zien is van harte welkom op donderdag 11 juli om 15.00. Geert loopt van de Potterlaan naar de Ericaweg (McDonalds) in Huis ter Heide. Meer info te zien op:  https://utrecht2013.com/fakkelestafette/

Delen:

Plaats een reactie