De gemeente Leiden kreeg op 22 juni een nieuwe predikant. Tijdens een speciale dienst rond het thema rentmeesterschap werd afscheid genomen van ds. Dwight van Ommeren, en deed Guisèle Berkel-Larmonie intrede. Ds. Tom de Bruin, algemeen secretaris van het landelijk kantoor van het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten, leidde de dienst.P1030333

Guisèle Berkel-Larmonie is al twee jaar proponent predikant in en rond Rotterdam. Op 21 september zal zij ingezegend worden tot predikant, en ondertussen heeft zij de pastorale zorg van de gemeentes Den Haag en Leiden. Ds. Van Ommeren heeft haar begeleid in haar proponentsperiode, en met grote trots droeg hij de gemeente aan haar over.

In de twee overdenkingen, die het idee van wegen en gewogen worden uitwerkten, werd gesproken over hoe de leden omgaan met alles wat zij van de Heer mogen ontvangen. Toevalligerwijs draaiden de welkomwoorden van de ouderling ook over datzelfde idee, maar dan aan de hand van familielid die een kleine winkeltje had. Bij alles wat gewogen werd, werd ruimer gegeven dan gewogen en betaald was. Het leukste: dat weegschaal van die familielid was van het merk Berkel. Bewijs dus dat Guisèle Berkel ook ruimer geeft dan gewogen en betaald is in haar zorg voor de leden.

‘Het was geweldig om te zien hoe zo’n jonge predikant functioneert in een gemeente. Met enthousiasme en kunnen wordt het werk opgepakt. Wij mogen de Heer danken dat hij, nu nog steeds, mensen roept voor zijn werk,’ aldus ds. Tom de Bruin.

Delen:

1 Reactie “Guisèle Berkel nieuwe predikant Leiden

Plaats een reactie