Informatieavond preekcursus RotterdamEr waren afgelopen dinsdagavond meer dan 25 geïnteresseerden aanwezig in de Adventkerk in Rotterdam Noord om zich te informeren over de preekcursus.

Ds. Jurriën den Hollander legde  uit wat de reden is dat het Kerkgenootschap de Zevende-dags Adventisten deze cursus aanbiedt, ‘Het is van groot belang voor Gods werk dat veel Adventisten leren om de Bijbel te onderzoeken en te presenteren’.

Verder liet hij op een overzichtelijke wijze zien hoe de cursus is opgebouwd. De cursus bestaat uit vijf modules van ieder drie avonden. Op de eerste avond van iedere module wordt een Nieuw Testamentisch verhaal behandeld vanuit de grondtekst. De tweede avond gaat over preek – en presentatietechniek. De derde avond houdt iedereen een korte preek en geeft de hele groep daar reactie op met Tops en Tips.

De cursus is heel praktisch. Iedereen kan ‘m volgen. Je stapt in op je eigen niveau. Je hoeft niet eerder gepreekt te hebben. Je bent niet verplicht te gaan preken. En … het blijkt enorm inspirerend te zijn voor je geloof. Dus zelfs als je nooit gaat preken, heb je er toch heel veel aan voor jezelf. De enige voorwaarde is dat je eigen gemeentebestuur goedkeuring geeft om deel te nemen.

Delen:

Plaats een reactie