Tijdens een zeer feestelijke middagdienst is op 29 juni ds. Silbert Elizabeth ingezegend als predikant binnen het Kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten. Honderden mensen waren gekomen om deze bijzondere gebeurtenis mee te maken in onze kerk in Den Haag. Prachtige zang met de ondersteuning van een zeer goede band en goede samenzang ondersteuning. Na het gebed door de mentor van ds. Elizabeth, ds. Bert Nab werd iedereen van harte welkom geheten door ds. Jurriën den Hollander.

Dat ds. Elisabeth een man is met veel ervaring bleek uit de digitale biografie. Voor hij zijn roeping volgde om voor God te gaan werken was ds. Elizabeth radiologisch laborant in het Erasmus Medisch Centrum. Ds. Elizabeth heeft de belangrijke keuze gemaakt om voor God te gaan werken als predikant en wordt daarbij van harte ondersteund door zijn vrouw Brenda en hun zoon Silbertico.

Ds. Wim Altink leidde de inzegeningsceremonie. Alle predikanten knielden rond ds. Elizabeth neer terwijl ds. Altink het gebed en de zegen uitsprak. Daarna kreeg ds. Elizabeth zijn doopmantel aangereikt door ds. Altink.

Deze diashow vereist JavaScript.

Tijdens zijn preek zei ds. Elizabeth, “Als je je zegeningen kunt zien ben je altijd een gelukkig mens.” En dat straalde hij ook uit. Hij gaf aan het eind nog een bijzonder compliment aan zijn vrouw die had geholpen de dienst voor te bereiden.

“Als kerk zijn we God dankbaar voor deze nieuwe kracht. Het is een zegen dat het predikantenteam uitgebreid is met een nieuwe, gemotiveerde predikant. Wij wensen hem veel zegen in zijn werk, en kijken uit naar de zegeningen die voort zullen uit zijn inzet voor het werk van de Heer,” aldus Ds. Tom de Bruin, algemeen secretaris van het kerkgenootschap.

Delen:

Plaats een reactie