Het klinkt heel spannend, net zoals de boeken van Dan Brown. Echter waar de boeken van Dan Brown veel dikke duim werk laten zien, gaat dit over een echt verhaal.

Wie is Benini. Zijn naam is Paulo Benini. Hij is een Italiaanse advent predikant. Hij had in 2006 een visie voor zijn kerk in Bergamo, Noord Italië. Zoals op zoveel plekken liep ook daar de sabbatschool niet bijzonder. Benini had de visie om de sabbatschool te maken tot iets binnen onze kerk dat een verschil maakt. Hij had gelezen wat Ellen White zegt over de sabbatschool:

The Sabbath school should be one of the greatest instrumentalities, and the most effectual, in bringing souls to Christ. (Testimonies on Sabbath school work, p. 10)

Hij begon zich af te vragen of de sabbatschool in zijn kerk te  Bergamo wel zo’n middel was. Hij kwam tot de conclusie dat de sabbatschool veel meer mogelijkheden moest hebben. Al denkend kwam hij tot drie punten die hij wilde gaan introduceren:

sabbath school

1. Meer met elkaar omgaan

2. Meer de mogelijkheden scheppen om het Woord te delen

3. Meer het persoonlijk getuigenis benadrukken

En dat is hij gaan doen. Met fantastische resultaten. In 2006 telde de kerk 70 leden waarvan er 50 kwamen. Door dit speciale sabbatschool project verdubbelde de kerk in ledental van 70 naar 140 leden. Daarnaast kwamen er ook nog 20 bezoekers. Het mooie aan dit resultaat is dat het ook werkt op andere plekken in Italië. Eindelijk hebben we een methode gevonden om de sabbatschool sterk en krachtig te maken. De sabbatschool is de motor van de kerk geworden.

En dit verhaal willen we ook in Nederland hebben. We halen niet voor niets het hoofd van sabbatschool in de Euro-Asie divisie, Bernard Sauvagnat’ naar Nederland om ons daarmee te inspireren. Want, als het in Italië werkt moet het ook in Nederland werken.

U snapt dat dit een grote kans is. Het wordt tijd om de sabbatschool nieuw leven in te blazen. Het wordt tijd dat de sabbatschool weer de motor van onze kerk in Nederland wordt. Dat was de visie van Ellen White. En het blijkt dat het nog steeds werkt vandaag de dag.

Kom allen naar de sabbatschooldag op 30 juni, kapel Oud Zandbergen, 10.00 – 15.00 uur, zelf brood meenemen, wij regelen de soep, koffie en thee.

Delen:

2 reacties op “Het Benini Mysterie, 30 juni sabbatschooldag

Plaats een reactie